Jatkuva IT-tuki ja palvelinympäristön ylläpito OLP-Tuotannolle

Prog-It:n asiakas OLP-Tuotanto Oy on metallialan alihankkija vuosikymmenien kokemuksella.  OLP valmistaa asiakkailleen laadukkaita ohutlevytuotteita. Lisäksi yritys tarjoaa tuotteiden suunnittelupalvelut ja konsultoi kaikissa tuotteisiin ja niiden valmistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Prog-It on toiminut OLP:n pitkäaikaisena ja monipuolisena IT-kumppanina tarjoten perinteisen IT-tuen lisäksi palvelinympäristön ylläpidon ja päivitykset sekä Microsoft-lisenssit.  

Prog-It on toiminut OLP-Tuotannon pitkäaikaisena IT-kumppanina. Kuvituskuva.

“Arvostamme, että palvelun laatuun on panostettu. Tuntuu kuin meillä olisi oma IT-ihminen joka on melkein kuin osa tiimiämme ja tietää tilanteet, heikkoudet ja vahvuudet, tuntee meidät ja meidän systeemit.”

Pitkän yhteistyön avain on oma IT-tukihenkilö

Prog-It valikoitui OLP:n IT-kumppaniksi suositusten ja kilpailutuksen kautta. Yhteistyö on kestänyt vuosia ja siihen on ajan saatossa kehittynyt vakiintunut toimintamalli, jossa tavataan kuukausittain raportoinnin ja tarvekartoituksen merkeissä. Erilaisiin ad hoc -tehtäviin tartutaan niiden vaatimalla aikataululla.    

OLP:n toimitusjohtajan Antti Oksan ja tuotantopäällikön Miika Markkasen mukaan yrityksen sisällä ei ole juurikaan omia resursseja IT-puolen asioiden hoitamiseen. Käytössä on useita ohjelmistoja ja näiden käyttö on työntekijöille tuttua. Sen sijaan niin pienten ja isompienkin IT-pulmien ratkominen arjessa on koettu viisaammaksi ulkoistaa osaavalle taholle kuin yrittää tehdä kaikki itse. 

“Prog-It:llä meitä auttaa nimetyt henkilöt IT-asioissa. Tuttujen ihmisten kanssa on kiva toimia ja dokumentointi on sillä tasolla, että IT-tukihenkilömme pystyy auttamaan nopeastikin”, Miika Markkanen kertoo.  

“Arvostamme, että palvelun laatuun on panostettu. Tuntuu kuin meillä olisi oma IT-ihminen joka on melkein kuin osa tiimiämme ja tietää tilanteet, heikkoudet ja vahvuudet, tuntee meidät ja meidän systeemit”, Antti Oksa jatkaa.  

Juuri yhteistyön henkilöityminen tuttuun IT-tukihenkilöön onkin heidän mukaansa hyvin toimivan yhteistyön avain. Puolin ja toisin vallitsee hyvä ymmärrys ja luottamus ylläpitää yrityksen IT-arkea yhteistyössä. “Täydestä ulkoistamisesta ei voi puhua, vaan IT hoidetaan yhteistyössä – molemmin puolin tunnetaan ja tiedetään meidän tarpeet”, Oksa summaa. 

IT-kumppani pitää ajan tasalla tietoturvasta ja päivitystarpeista

Prog-It tarjoaa OLP:lle IT-tuen lisäksi palvelinympäristön ylläpidon, jota juuri päivitettiin. Myös kytkimet, palomuurit, langattomat tukiasemat sekä Microsoft-lisenssit hoituvat saman Prog-It:n tiimin kautta.  

Ongelmatilanteissa tekninen tuki on lähellä. Palvelinympäristössä oli reilu vuosi sitten teknisiä ongelmia, jotka selätettiin varsin onnistuneesti. Miika Markkanen kokee, että yhteistyökumppanina Prog-It on juuri sopivan kokoinen: yhteyshenkilöt ovat tuttuja, mutta tarvittaessa tiimistä löytyy nopeastikin vahvistusta vaihtuviin tilanteisiin.   

Tietoturva-asioissa Prog-It toimii proaktiivisena, konsultoivana kumppanina ja kertoo mahdollisista muutos- ja päivitystarpeista. “Säännösten ja viranomaisten taholta tulee muuttuvia vaatimuksia, joihin pitää vastata. Prog-It:ltä tulee proaktiivisesti tietoa, että mitä pitää tehdä ja he muistuttavat pitämään huolen, että tietosuoja on ajan tasalla”, Markkanen kertoo.   

Yhteistyössä nähdään potentiaalia kehittyä entisestään ja Prog-It voikin Microsoft Solutions -kumppanina tukea muun muassa Microsoft 365 -palvelujen tehokkaammassa hyödyntämisessä. Kiitosta Antti Oksa antaa erityisesti siitä, että Prog-It ehdottaa uusia tapoja toimia pyytämättä sekä kehittää ja huomioi liiketoiminnalle tärkeitä osa-alueita.

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä!