Blue1

IT-ulkoistuksella parempi fokus liiketoimintaan

blue1Lentoliikenne on nopeasti kasvava ja kehittyvä liiketoiminta. Tämä asettaa haasteita IT:lle; niin perustietotekniikalle kuin järjestelmille. Dynaaminen ympäristö vaatii tuekseen joustavia ja automatisoituja IT-ratkaisuja. Ulkoistuskumppanin valinnassaan Blue1 arvosti asiantuntemusta, kotimaisuutta, joustavuutta sekä liiketoimintaa edistävää strategista kumppanuutta. Blue1:lle yhteistyö on tuonut lisää osaajia IT-tiimiin ja koko henkilöstön saataville. Lisäksi se on parantanut käyttäjä- ja asiakastukea sekä -palvelua.

Haaste
Blue1 halusi keskittyä ydinliiketoimintansa kasvattamiseen ja kehittämiseen. Prosessien, järjestelmien ja infran pitää tukea liiketoiminnan jatkuvaa muutosta, mutta sen varmistaminen ei ollut Blue1:n ydinliiketoimintaa. Yhtiö haki strategista ja osaavaa ulkoistuskumppania toimimaan saumattomasti yhteistyössä Blue1 IT:n ja koko Blue1 organisaation kanssa.

Ratkaisu
Prog-It huolehtii Blue1:n kriittisten liiketoimintajärjestelmien ylläpidosta, kehityksestä ja käyttäjä- ja asiakastuesta 24/7. Prog-It loi liiketoiminnalle service-katalogin, jonka avulla seurataan ja valvotaan prosessien ja projektien etenemistä sekä läpimenoja. Lisäksi Blue1:lla on päivittäin vähintään yksi Prog-It:n asiantuntija paikalla.

Hyödyt
Blue1 voi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja palveluidensa kehittämiseen kustannustehokkaasti. Prog-It huolehtii, että IT-palvelut toimivat moitteettomasti. Blue1 IT ja liiketoiminta toimivat saumattomasti yhdessä, käyttökatkoilta on vältytty ja henkilöstö on saanut lisää työkaluja käyttöönsä. Lisäksi IT-tiimi sai lisää kaivattua asiantuntemusta ja resursseja, mikä näkyy Blue1:n asiakkaille ja henkilöstölle parempana palveluna.

”Olemme tyytyväisiä Prog-It:n toimintaan ja yhteistyöhön. Tärkein yksittäinen tekijä on osaavat ihmiset, jotka tämän palvelun tekevät. Heistä välittyy henki, että halutaan tehdä yhdessä töitä ja että Blue1:n liiketoiminnan tukeminen on se kaikista tärkein asia.”

Petri Laine, tietohallintojohtaja, Blue1