IT-Päällikkö

-SIMULAATTORI

IT-päällikön tehtävä on vaativa ja raadollinen. Kehuja ei kannata odotella, sillä aina löytyy taatusti järjestelmiin, tukeen, verkkoon yms. tyytymättömiä ja IT-budjetin kanssa kiristellään hampaita. IT-päällikön arjen makuun ja samalla testaamaan omia kykyjäsi pääset pelaamalla IT-päällikkösimulaattorillamme. Pelaaminen ei vaadi 3D-virtuaalilaseja, 5G:tä, AI:ta tai Edge Computingia.

IT-Päällikkösimulaattori

Pelaa itsesi voittoon IT-Päällikkönä. Kohtaa päivittäisiä haasteita ja ratkaise kiperiä pulmia tässä klassisessa tekstiseikkailussa.

Kirjoita 'aloita' + Enter -- aloittaaksesi pelin.

Kirjoita 'ehdot' + Enter -- lukeaksesi kilpailun ehdot.

Kirjoita 'apua' + Enter -- mikäli tarvitset apua.

»Apua?

kirjoita [komento] + Enter

  • 'aloita' -- Aloita peli
  • 'ehdot' -- Kilpailun ehdot
  • 'apua' -- näytä tämä ohje

Komentoa ei löytynyt!

Kirjoita 'apua' + Enter -- nähdäksesi käytettävissä olevat komennot.

Olet IT-päällikkönä Kumi ja Korjaamo Oy:ssä, joka tekee mm. kumiankkojen tuotekehitystä ja valmistusta. Tämä hyvin perinteinen yritys työllistää 100 henkilöä. IT-investointeja ei ole tehty viimeiseen viiteen vuoteen heikon taloustilanteen takia. Käyttäjät ovat valittaneet sinulle järjestelmien hitaudesta. Mitä teet?

1 Alan tutkia tilannetta ja pyrin korjaamaan sen.

2 En tee mitään.

Löydät laitetilasta palvelimen, jonka levyn merkkivalo palaa punaisena ja kuulet outoa rohisevaa ääntä. Tähän on nyt syytä reagoida. Vikaantunut levy tulee vaihtaa ja muistat, ettei laitteiston ylläpitosopimusta ole uusittu vuosiin. Oh-no.

1 Jäljitän laitevalmistajan ja ostan kalliin varaosan.

2 Soitan kaverilleni Makelle, joka kerää SER-jätettä. Häneltä löytyy samannäköinen osa, jonka asennan.

Uskaltaudut avaamaan keskustelun taloushirmun kanssa kesken tilikauden ja kerrot tarvitsevasi kassillisen rahaa uusinvestointiin. Ette voi enää jatkaa tällä riskin tiellä. Koko vanha laitteisto tulee uusia.

1 Perustelet vakuuttavasti, että yhtäkään kylpysorsaa ei saada linjalta ulos ilman investointia, jonka takaisinmaksuaikakin on lyhyt.

2 Perustelet investointitarvetta IOPSien vähiinkäymisella ja latenssien kasvulla.

Onnistuneen neuvottelun myötä sinulle annetaan lupa edetä hankinnan suhteen. Mistä löydät parhaat ja luotetut jälleenmyyjät palvelinlaitteille?

1 Poimit sinulle viiden vuoden aikana kertyneistä tarjouksista pari lupaavinta ja otat yhteyttä näihin Think Smart View -laitteellasi (huom. sisältää tuotemarkkinointia).

2 Käytät Alta Vista -hakukonetta, löydät sopivan yrityksen ja sovit yhteydenottolomakkeella tapaamisen Veijon Esson baariin.

Tapaamisten jälkeen olet vaikean valinnan edessä, olet saanut kaksi tarjousta laitteistoista, joista voit valita soveltuvimman.

1 Prog-It:n erittäin asiantunteva ja mukava myyntikonsultti on vakuuttanut sinut Lenovo-ratkaisun teknisestä erinomaisuudesta. Ratkaisun kustannukset koko elinkaarelle laskettuna ovat kohtuulliset.

2 Keinoruskettunut, kultaketjuin varustettu Raipe ja nahkatakkinen mukana ollut bodarityyppi ovat tarjonneet sinulle erittäin edullista vaihtoehtoa, joka perustuu vähän käytettyyn laitekokonaisuuteen. Maksuaika on sopivat 600 kuukautta. Kokonaisuudessa on useita laitemerkkejä, mutta Raipen mukaan se vain parantaa tehoa.

Päädyttyäsi hyvään tekniseen ratkaisuun, on aika ottaa uutuuttaan kiiltelevät laitteet käyttöön. Toimistollesi on toimitettu kasa pahvilaatikoita.

1 Päädyit Lenovon Scale HC3 hyperkonvergenssiratkaisuun avaimet käteen -periaatteella, jota Prog-It:n uskomattoman taitavat asiantuntijat ryhtyvät asentamaan Lenovon kanssa.

2 Päädyt samaan ratkaisuun, mutta ryhdyt itse asentamaan kokonaisuutta, koska se on sinusta mielenkiintoista.

Vanhojen palvelimien data siirtyy kuin tanssien uuteen ympäristöön ja kaikki toimii. Uudet laitteet ovat linjoilla, ja kaikki yrityksen kriittinen data on turvassa. On aika tehdä tärkeitä päätöksiä, miten tästä eteenpäin.

1 Teet asennuksen päätteeksi ylläpitosopimuksen palvelinlaitteistosta ja sen sisällöstä Prog-It:n kanssa.

2 Välttääksesi keskustelua taloushirmun kanssa päätät hoitaa laitteiden ylläpidon jatkossa itsekin: Kyllä meikä osaa.

Saat 24/7-tuen. Ensimmäisen kerran vuosiin voit nukkua rauhassa ja keskittyä sinua kiinnostaviin töihin. IT-päällikön urasi jatkuu menestyksellisesti. Jopa taloushirmu kehuu sinua. Seuraavalle budjettikaudelle voitkin valita näistä kahdesta kehitysprojektista tärkeämmän.

1 Työasemavakioinnin.

2 Pilvipalveluiden käyttöönoton.

Hienoa! Sait ____ pistettä. Kirjoita nimimerkkisi päästäksesi top 5 listaan, tai ohita valitsemalla 1.

1 Ei kiitos.

Ladataan tuloksia...

Kiitos pelaamisesta. Piditkö pelistämme?

1 Kyllä.

2 En.

Siivouskomerossa oleva palvelin kärähtää, syttyy tulipalo, jonka seurauksena koko toimitila palaa.

1 Koko levyjärjestelmä korruptoituu ja kaikki data häviää.

2 Taloushirmu kertoo, että rahaa ei tule, sillä johtoryhmä on päättänyt tehdä lisäinvestoinnin hyvinvointiinsa. Johtoryhmä on lähdössä joogaretriitille Brutopiaan.

Taloushirmu raivoaa sinulle tehdystä sopimuksesta etkä osaa kasata laitteistoa toimintakuntoon.

1 Aikasi loppuu kesken, kumipampputuotanto keskeytyy ja saat potkut.

2 Olet kuitenkin lopulta niin väsynyt työkuormastasi, että päätät vaihtaa alaa ja ryhtyä enkeliterapeutiksi.

-

1 -

2 none

Koodari|9801

1 Koodari|9794

2 RZR|9696

Siivouskomerossa oleva palvelin kärähtää, syttyy tulipalo, jonka seurauksena koko toimitila palaa.

Koko levyjärjestelmä korruptoituu ja kaikki data häviää.

Taloushirmu kertoo, että rahaa ei tule, sillä johtoryhmä on päättänyt tehdä lisäinvestoinnin hyvinvointiinsa. Johtoryhmä on lähdössä joogaretriitille Brutopiaan.

Saavut paikalle, mutta Veijon Esson baarin paikalla onkin nykyään skeittirata. Kukaan skeittaajista ei näytä IT-myyjältä.

Taloushirmu raivoaa sinulle tehdystä sopimuksesta etkä osaa kasata laitteistoa toimintakuntoon.

Aikasi loppuu kesken, kumipampputuotanto keskeytyy ja saat potkut.

Olet kuitenkin lopulta niin väsynyt työkuormastasi, että päätät vaihtaa alaa ja ryhtyä enkeliterapeutiksi.

-

-

-

Sn|ppy

Koodari|9801

Koodari|9794

RZR|9696

Matti|270

Game over

Kirjoita 'aloita' + Enter -- aloittaaksesi pelin uudestaan.

prog-it:/$

Haluatko antaa yhteystietosi?

Arvontalomake
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Yhteystietosi antamalla voimme olla yhteydessä sinuun aivan vakavissa merkeissä työsi helpottamiseksi ja IT-ympäristösi kehittämiseksi.