Konesalipalvelumme

Mietitkö vielä paikallisesti konesaleja vai kiinnostaako sinua enemmän pilvipalvelut? Mikäli mielessäsi on tietoliikenne, löydät myös sen täältä. Selaamalla alaspäin saat lisätietoja tarjoamastamme monessa eri muodossa.

Konesalipalvelut

Olemme aito pohjoismainen toimija ja toisaalta paikallinen ja lähellä asiakasta. Oheisesta kartasta näet miten konesalimme maantieteellisesti sijaitsevat. Tarkempaa sijaintia emme tietoturvasyistä kerro mutta tästä voit päätellä mikä konesali on sinua lähinnä.

Kutsumme konesalipalveluitamme monesti ”Verkon yli tarjottaviksi palveluiksi”. Nämä palvelut on jaettu kahteen eri nimiseen vaihtoehtoon: ”Laitteiden sijoituspalvelu” ja ”Kapasiteettipalvelu”.

Laitteiden sijoituspalvelu (käytetään myös englanninkielistä nimitystä Hosting) on tarkoitettu asiakkaan itse omistamien tietoteknisten laitteiden sijoituspaikaksi. Mittayksikkönä Laitteiden sijoituspalvelussa käytetään teollisuudesta tuttua Unit (EIA 310-D, IEC 60297 ja DIN 41494 SC48D). Yhden räkkiyksikön korkeus on 44,45 mm (1,75 tuumaa). Veloitusperuste palvelussa on käytetty Unit. Peruste täyttyy jos tila on syvyyssuunnasta mistä tahansa kohtaa täytetty.

Kapasiteettipalvelussa käytetyt laitteet ovat toimittajan omaisuutta ja asiakas saa käyttöönsä laitteista erikseen varatun kapasiteetit ja palvelut. Kapasiteettipalvelun kiistaton etu on se, että asiakas saa joustavasti käyttöönsä kuukausittain itselleen sopivan määrän kapasiteettia. Kapasiteetti on varattu asiakkaan käyttöön ja toisin kuten esimerkiksi Microsoftin tarjoamissa palveluissa, itse laskenta-aikaa tai tiedon määrää ei mitata.

Molempiin tuotteisiin kuuluu oleellisesti seuraavat valinnaiset tuotteet:

 • Tietoliikenneyhteys julkiseen verkkoon (internet) asiakas-, ja sidosryhmille sekä konesalipalveluiden tekniseksi yhteystuotteeksi.
 • Energia ja varmennettu sähkönsyöttö.
 • Ympäristön ylläpito kuten; tilat, turvallisuus, jäähdytys ja pääsynhallinnan

Kapasiteettipalvelu

Kapasiteettipalvelulla tarkoitetaan virtuaalisesti jaettua ympäristöä jossa asiakkaiden tietokoneohjelmistot on eriytetty omiin lohkoihin ja palvelimilla suoritetavat ohjelmat ovat käyttöjärjestelmätasolla asiakkaalle dedikoituja. Toimittaja huolehtii palvelinkapasiteetin riittävyydestä ja alustan ajantasaisuudesta, sekä kaikesta fyysiseen laitteistoon liittyvästä palvelun toteutuksen kannalta tärkeistä osakomponenteista. Kapasiteettipalveluissa tarjolla on monenlaisia oheispalveluita kuten eritasoisia (tie 1, tier 2 ja tietokantakäyttö) tallennustiloja. Teknisiä tasoja on useita, näissä mittaukseen käytetään yleensä ios lukua mutta autamme asiakastamme valitsemaan oikean tallennustilan tarpeen mukaan. Teknisesti asiasta kiinnostuneille voimme kertoa, että käytössä on SAN, iSCSI ja verkon UNC tekniikoita.

Ohessa esimerkki kapasiteettipalveluun valittavissa olevista tuotteista:

 • Keskusmuistin määrä: 2, 4, 16
 • Suorittimen ytimien määrä: 1-2
 • Levykapasiteetti: 100M, 200M, 500M, 1T
 • Palomuuripalvelu: WatchGuard
 • Vikasietoisuus: HA (High Availability) joko aktiivinen tai passiivinen
 • Tietojen varmuuskopiointi: PGCentral BackUp Manager
 • Käytettävyys: SLA (Service Level Agreement)
 • Valvonta ja hallinta: PGCentral Alert

Tarjoamme asiakkaillemme Microsoft SPLA lisensointimallin kautta erilaisia vuokralisenssejä tai asiakas voi niin halutessaan käyttää myös omia lisenssejään.

Tietoliikenneyhteydet

Toimittajan tietoliikenneyhteystuotteet ovat niin sanottuja virtuaalioperaattorituotteita ja keskittyvät ainoastaan kiinteisiin yrityksien tietoliikenneyhteyksiin, ei esimerkiksi puhetuotteisiin. Yhteydet tuotetaan monilla eri tekniikoilla. Toimittajana ovat yleisesti paikalliset yhteyksien omistajat. Etsimme myös aktiivisesti uusia toimintamalleja ja olemme valmiita neuvottelemaan yrityksellä mahdollisesti aikaisemmin käytössä olleen toimittajan kanssa uudesta ratkaisusta.

Alla on listattu yleisimmät käytetyt yhteystuotteet.

 • Konesaliyhteydet
 • Toimipisteiden väliset yhteydet
 • Internet pääyhteydet

Tarjoamme myös seuraavia lisäarvopalveluita:

 • Etäyhteystuotteita
 • Varayhteystuotteita
 • Päätelaite ja vuokralaitepalveluita
 • Osoitteistoja ja niiden hallintaa (Katso lisätietoja Domain Nimipalveluistamme alasivulta https://www.prog-it.net/DNS/)

Halutessasi lisätietoja tietoliikenneyhteystuotteista kerromme mieluusti miten ja millaisia ratkaisuja tarjoamme. Teknisille ihmisille yksityiskohtana mainittakoon, että tuemme myös IPv6 osoitteita ja, että olemme Autonomous System (AS) ja Ripen jäsen.

Pilvipalvelut

Onko mielessäsi sähköpostin siirto pilveen, Microsoft O365 tai Azure tai harkitsetko vertailua Googlen ja jonkun kolmannen tahon (vaikkapa Yandex) välillä? Mikäli pilvipalvelut kiinnostaisivat mutta et vielä tiedä mistä lähteä liikenteeseen, ota yhteys meihin niin kerromme lisää. Konsultointipalvelumme auttaa mieluusti löytämään mieleisesi ratkaisun.

Tällä sivulla ei ole tarkoitus käydä läpi eri toimittajien ratkaisuja. Mikäli haluat lukea teknisen ihmisemme mietteitä aiheesta, suosittelemme Älykäs Työ blogin seuraavaa artikkelia: https://www.prog-it.net/alykastyo/toimistotyontekijan-pilvityokalupakki/

Vertailu

Oheisesta taulukosta löydät eri tuotteiden vertailun.

Jätä tästä yhteydenottopyyntösi: https://www.prog-it.net/ota-yhteytta/