Yritysliikunnan harrastamisesta

Kun työyhteisössä alkoi tapahtua positiivisella tavalla kummallisia!

Mikä on sellainen torstai-illan tapahtuma, joka aiheuttaa työkavereiden kesken naureskelua tapahtuneesta vielä maanantainakin? Kaiken lisäksi tapahtuma toistuu viikoittain. Tämän vakioksi muodostuneen tapahtuman jälkimainingeissa usealta osallistujalta löytyy pitkin kehoa arkoja paikkoja mustelmien muodossa. Olipa mukana lisäksi pari irronnutta kynttäkin. Aikaisemmin olisin irvileukana veikannut ensimmäisenä joko firman pikkujouluja tai kevätjuhlia. Kuten ovelimmat arvaavatkin, kyse on yhteisestä ryhmäliikunnasta nimeltä firman sählyvuoro.

Palataan hiukan ajassa taaksepäin; harrastus sai alkunsa yhden ihmisen ehdotuksesta illallispöydässä;

”pitäisikö meidän pelata porukalla jotain ryhmäpeliä”?

 

Lyhyen epävirallisen iteroinnin tuloksena päätös syntyi alta kahdessa minuutissa. Pääosin sen takia, että ehdottajalla oli itsellään taustaa sählyn pelaamisesta. Toki muidenkin ehdotuksia otettiin huomioon ja esimerkiksi koripallo oli melkein yhtä vahvoilla kannatuksessa. Ehdotus sählystä oli työnantajana helppo hyväksyä riskittömänä ja edullisena sijoituksena työterveyteen.

Jälkikäteen ajateltuna parempaa ehdotusta ja toisaalta päätöstä ei olisi tällä tiedolla voinut tehdä. Yhteinen harrastus on nyt jatkunut tasan vuoden, ja takana on noin nopeasti laskettuna noin 40 harjoitusvuoroa. Työryhmän kesken harrastus on selkeästi lisännyt tiimin yhteenkuuluvuutta. Vihreisiin pukeutunutta pelaajaa ei kentältä tarvitse pitkään hakea. Firman pelipaitaa pidetään mielellään päällä. Yritys osallistui myös pelivälineiden hankintaan. Ohimennen sanoen olen ollut hiukan yllättynyt siitä, kuinka helposti rikkoutuvia välineet näyttävät olevan. Sitoutuneisuudesta kertoo lisäksi se, että yhtään sählyvuoroa ei ole jäänyt pitämättä osallistujien puutteen vuoksi. Myönnetään, että kentällä ei välttämättä ole ollut joka kerta täyttä vaihtopenkkiä (mikä saattaa lajia paremmin tunteville selittää pienen ajoittaisen hengästymisen), mutta täysipainoista pelaamista on ollut silti jokainen kerta täyden puolentoista tunnin vuoron verran.

Näin työnantajan kannalta varsinaisen ylpeydenaiheen aiheuttaa erityisesti se, että viime aikoina olemme päätyneet pari kertaa pelaamaan myös puolivakavissaan kumppania tai asiakasta vastaan. Paikalla on ollut asianmukaisesti myös tuomari, joka on keskittynyt lähinnä opettamaan pelaajille sääntöjä, ei niinkään jakelemaan virheitä. Tuomarin läsnäollessa kohtalaisen tuoreelle joukkueelle ei ole vielä kovin paljon kunniaa satanut, mutta eleenä haasteeseen vastaaminen on tuonut kaikille hyvän mielen ja hymyn huulille. Myös pahemmilta vaurioilta henkilötasolla on onneksi vältytty. Pienenä nyanssina voidaan sanoa, että ainoa este rökäletappiolle oli pelihallin aiheettomaksi osoittautunut palohälytys. Tästä on niin ikään riittänyt kohtalaisesti huumoria jälkikäteen. Tässä kohtaa kiitos muun muassa Trafin tiimille tiukasta vastuksesta.

Lisätään lopuksi kannustin jokaiselle yrityssählystä kiinnostuneelle, jos vielä emmit ja olet epävarma harrastuksen hyödyllisyydestä; lopeta hyvä ihminen ja lähde mukaan pelaamaan! Omasta kokemuksesta voin kertoa, että tulet yllättymään positiivisesti.

Asiaankuuluvasti tähän saakka lukeneille pitää heittää ilmoille avoin haaste. Uskallatko tuoda oman yrityksesi sählyjengin pelaamaan harrastelijoita vastaan? Lupaamme, että tilat eivät tule olemaan esteenä, kunhan aikataulut saadaan sopimaan. Haasteen voi esittää vapaamuotoisesti vastaamalla yrityksemme chat-sovelluksen kautta täällä webbisivuillamme.

Miten on, otatteko haasteen vastaan?

 

Tavataan pelikentällä, hauskaa alkanutta työviikkoa kaikille!

PS. Lopuksi pakollinen linkki mielenkiintoiseen salibandy tournamentiin joulukuussa, jossa emme olleet mitenkään mukana: http://iffwfc.org/