Miksi osaamisen päivittäminen on hankalaa?

Kuinka vaikeaa oman osaamisen päivittäminen voi olla?

Muutama viikko sitten iltapäivälehti nosti sosiaalisen median kautta otsikoihin markkinointialalla työskennelleen naisen, joka oli joutunut puun ja kuoren väliin: toisesta suunnasta puristi TE-keskusten epävarma tulkinta opintojen päätoimisuudesta ja toisesta tarve saada omat tietotekniset taidot päivitettyä. Tarina herätti runsaasti vilkasta keskustelua, suuria tunteita ja sai sadat ihmiset kertomaan oman kokemuksensa. Kuinka vaikeaa oman osaamisen päivittäminen voi olla? Tähän on pakko olla parempi tapa.

Onnistuimme tavoittamaan alkuperäisen tarinan kertojan muutaman mutkan kautta, ja tarjosimme hänelle mahdollisuutta päivittää tarvitsemiensa graafisten sovellusten taidot koulutuskeskuksemme avoimilla kursseilla veloituksetta. Harvoin pääsee muuten kuulemaan puhelimessa yhtä spontaania ja aitoa ilahtumista.

Tarinamme päähenkilö on nyt käynyt InDesign-kurssilla. Vaikka ohjelmisto olikin hänelle entuudestaan tuntematon, hän koki saavuttaneensa kurssilla vakuuttavan perustason. “Vaikka kaikki oli uutta ja asiaa paljon, tahti oli sopiva ja kouluttaja erittäin asiantunteva. Nyt on hyvä tuntuma hakea töitä, joissa tätä osaamista kysytään. Odotan oikein, että pääsen kotona harjoittelemaan lisää. Kurssilla oli hyvät harjoitukset ja kouluttaja kertoi vinkkejä, joiden avulla on hyvä jatkaa itse eteenpäin.” Tämä innostus antaa varmasti uutta potkua myös työnhakuun ja toivotamme hänelle menestystä siihen!

Yrityksenä haluamme jatkaa samalla tiellä ponnistellaksemme sen tavoitteen eteen, että jokaisella suomalaisella olisi riittävät valmiudet käyttää nykyaikaisen älykkään työn edellyttämiä perustyökaluja.

Samalla haluamme esitellä tuoreeltaan uudistetun verkko-oppimisalustamme – Tuutorin! Tuutorissa voit opiskella silloin kun sinulle sopii, sillä Tuutori on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Opi helposti ja nopeasti katsomalla opetusvideoita miten käytetään Excelin funktioita, tehdään näyttävä PowerPoint-esitys, tai miten otetaan Windows Phone 8 käyttöön. Voit opiskella myös paljon muuta, joko koko kurssin tai vain tarvitsemasi tiedot kattavien videoiden, kirjallisen materiaalin ja tehtävien avulla.

Kerro meille oma tarinasi! Miksi juuri sinä tarvitsisit päivitystä tietoteknisiin taitoihisi tai kokonaan uutta toimistosovellusten osaamista? Tarinan voit lähettää meille sähköpostilla alykastyo@salcom.fi tai kertoa sen tämän päivityksen kommenttina. Arvomme oman tarinansa kertoneiden kesken kymmenen kolmen kuukauden Tuutori-käyttöoikeutta oman osaamisen kehittämiseen. Tulemme kysymään Tuutorin käyttöoikeuden saaneilta, miten he paransivat omia ICT-taitojaan, ja millaista konkreettista hyötyä heille oli verkko-opiskelusta. Pidätämme oikeuden referoida saamiamme tarinoita ja vastauksia nimettöminä. Odotamme Sinun tarinaasi 30.11.2014 mennessä.