Drag Racing ja IT – Inframies autourheilua tukemassa

Montakohan kertaa olen kirjoittanut tämän aloituksen uusiksi. Mikä olisi sopiva ja iskevä aloitus ensimmäiselle blogille? No tähän päädyin. Aloitetaan se syyttämällä toimitusjohtajaa, hänen syytänsä koko tämä blogijuttu. Tämän jälkeen tuskin tarvitsee kävellä kulmahuoneeseen pyytämään palkankorotusta. Jos totta puhutaan, niin piti oikein käydä googlettamassa, mitä blogi tarkoittaa. Selkeä vastaus: jotain, johon yksi tai useampi tuottaa sisältöä.

Tätä kirjoittaessa Drag Racingin SM-sarjan avauskilpailu on jo ajettu Alastarolla ja käynnissä on EM-sarjan avauskilpailu Englannin Santa Podissa, jota seuraan livelähetyksenä taustalla.

Maailman nopein moottoriurheilulaji

Avataan ensin lajia hiukan: kiihdytyskilpailu, eli Drag Racing on radalla ajettava nopeuslaji. Kilpailussa ajetaan suoralla 402 metrin (1/4 maili) pituisella radalla. Tosiasiassa rata on kolme tai neljä kertaa pidempi, sillä jarrutusalue radasta riippuen on 750-1200 metriä. Joillain radoilla ajetaan myös lyhyempää, 201 metrin (1/8maili) matkaa (juniorit mukana). Suomessa vain Alastarossa ja Motoparkissa on Drag Racingia varten tehdyt, pysyvät kiihdytysradat. Kilpailuja ajetaan myös lentokenttäradoilla.

drag-racing
Kuva (Pasi Uponen)

Kilpailu käsittää kaksi vaihetta. Ensimmäisessä lajittelu- eli aika-ajossa kilpailijat pyrkivät ajamaan mahdollisimman hyvän suorituksen. Jokaisella kilpailijalla on yleensä mahdollisuus useampaan, 4-6 lajitteluajosuoritukseen, joiden paras tulos huomioidaan. Sen jälkeen kilpailijat jaetaan tuloksen mukaan pareihin, jotka ajavat pudotusajon toisiaan vastaan.

Ehkä tämä riittää lajiesittelystä, sillä rupesin miettimään jo Indexejä, Total Breakouttia, Deep Statingia ja kuinka monta harjaa meillä kuluu kauden aikana.

Huippuluokan suoritin ja erinomainen grafiikkateho

Mennäänpä sitten itse tietotekniikkaan ja keskitytään uusimpaan palveluumme Livestreamiin.
Sitä pyörittävänä koneena toimii Saksasta tuotu tehotyöasema, jossa sisällä Windows 7, Intel i7-6700, 1TB kovalevy, 8GB ddr4 ja Nvidia GTX970 4GB. Työasemassa on kaksi videokaappauskorttia (Decklink Extreme 4K ja Mini Recorder) sekä tehokas grafiikkakortti (nVidia Geforce GX970).

drag.race-stream
Kuva (Antti Jokisalo)

Livestream-toteutus on rakennettu siten, että ajanottotornin katolla olevan Sonyn HD-kameran kuva tuodaan BNC-kaapelilla alas ensimmäiseen tehokkaaseen videokaappauskorttiin. Työaseman sisältämän MagicBox-ohjelmiston avulla grafiikkakorttia hyödyntäen muodostetaan videokuva, johon upotetaan logot, tiedot ajajista ja ajoista. Video syötetään toisesta kevyemmästä kortista (Mini Recorder) ulos, josta se ohjataan Livestream-nimiseen palveluun LiveCapture-ohjelmalla. Kisatiedot (reaktio, loppunopeus ja aika) kaapataan ajanottojärjestelmästä COM-to-Ethernet-minipalvelimen avulla, josta tiedot siirtyvät itse koodattuun ohjelmaan.

Ohjelmistossa on oma tietokanta kilpailijoille ja kilpailunumeron avulla saadaan tiedot esille. Nämä tiedot välitetään verkkoa pitkin streamaus-koneelle, jonka MaxicBox ohjelma vastaanottaa tiedot ja liittää ne kuvalähetykseen. Ääni tuodaan XLR-kaapelilla ajanottotornissa sijaitsevasta kuuluttamosta. Välissä on adapteri, joka liitetään koneen 3.5 mm stereoliittimeen. Näin tehtiin, koska emme saaneet DecLink 4k Extreme -kortin XLR-sisääntuloa toimimaan eivätkä äänet kuuluneet videolähetyksessä. Adapterin teon jälkeen ääni saatiin streamiin upottamalla se koneen kautta LiveCapture ohjelmaan.

Kirjoitusta lopetellessani Samu Kemppainen voitti STTF-luokan (Super Twin Top Fuel Bike) osakilpailun Englannissa ja teki henkilökohtaisen ennätyksen 6.5015 / 223.29, huomaa, että vauhti on maileissa (223 = 359 km/h). Samu Kemppainen ylemmässä kuvassa vasemmalla.