Aihearkisto: Älykäs Työ


Älykäs Työ on Prog-It:n asiantuntijoiden oma vapaa sana erilaisista päivän polttavista aiheista niin tekniikkaan, talouteen kuin muihinkin aloihin kohdistuvista havainnoistamme. Älykäs Työ on rekisteröity tavaramerkki.

Lomalle levollisin mielin

Kriittinen tieto turvassa ja tallessa – myös loma-aikana

Kadonneiden tiedostojen metsästys ja tiedostojen palautus on tuttuakin tutumpaa IT-tuen asiantuntijoille. Esimerkiksi nyt kesälomien lähestyessä moni käyttäjä tekee suursiivousta dokumenttikirjastoissaan ja sähköpostikansioissaan.  Siivousvimmassa saatetaan poistaa myös tiedostoja, joita olisi tarvittu myöhemmin. Loma-ajan tiedonhallintariskejä kasvattavat sijais- ja muut töiden organisointiin liittyvät poikkeusjärjestelyt työpaikoilla.  

Inhimillisten virheiden lisäksi dataa uhkaavat haittaohjelmat, laiterikot ja pahimmillaan koko organisaatiota lamauttavat onnettomuudet, kuten toimitilojen tulipalot. Silti valitettavan moni käyttäjä ja myös kokonaiset organisaatiot havahtuvat huomaamaan varmistusten tärkeyden vasta kun vahinko on sattunut. 

92 prosenttia kansainväliseenArcserven vuonna 2018 teettämään IT-päättäjätutkimukseen osallistuneesta liki 800 vastaajasta totesi, että heidän organisaationsa kestävät vain minimaalisen määrän tai ei ollenkaan kriittisten liiketoimintasovellusten tietojen katoamista. Miltei puolet vastaajista kertoi, että tietojen palautukseen on aikaa alle tunti ennen kuin tilanne alkaa vaikuttaa liiketoimintaan 

Liiketoimintojen digitalisoitumisen ja yleistyneiden 24/7-palveluvaatimusten myötä organisaatioista on tullut entistä haavoittuvampia. Varmistuspalveluiden tulee kyetä takaamaan kriittisten liiketoimintajärjestelmien toimivuus ja tiedon saatavuus myös häiriötilanteissa. Samaan aikaan IT-ympäristöt ovat muuttuneet yhä monimutkaisimmiksi. Erilaiset hybridiratkaisut yleistyvät edelleen. Tee se itse -varmistusratkaisut ovat käymässä vaikeasti hallinnoitaviksi, kalliiksitehottomiksi ja riskialttiiksi. 

Modernissa UDP (Unified Data Protection) -varmistusratkaisussa hallinnoidaan keskitetysti, kattavasti ja skaalautuvasti koko IT-ympäristöä – lokaalia, virtuaalista, pilveä ja hybridejä. Kehittynyt tietojen suojaus, automatisointi, lyhyet toipumisajat sekä Microsoft-, Linux-, Oracle-, VMware– ja Nutanix -yhteensopivuus varmistavat kriittisten järjestelmien toimivuuden ja liiketoimintatiedon saatavuuden heterogeenisissa IT-ympäristöissä.  

 MS O365 -ympäristön suojaaminen on olennaisen tärkeää varmistusratkaisuissa. Yleinen harhaluulo on, että Microsoft turvaisi kaikilta osin ympäristöjensä datan, mutta näin ei ole. Oletusasetuksilla esimerkiksi roskakoriin siirretyt tiedostot säilytetään 90 päivää, samoin kuin roskakorista poistetut tiedostot. Poistettu sähköpostilaatikko voidaan palauttaa 30 päivän sisällä. MS ei tue muokattujen sähköpostien tai tuhottujen liitetiedostojen palautuksia, offsite-varmistuksia tai point-in-time -palautuksia. Nykyaikaiset varmistusratkaisut kattavat sen sijaan koko O365-ympäristön – myös Sharepoint Onlinen ja Onedriven. 

 Ota yhteyttä myyntiimme, niin suunnittelemme juuri sinun ympäristöösi soveltuvan kokonaisuuden! 

 sales@prog-it.net tai puhelimitse 010 832 7202 

 

 

 

 

 

 

Teams ja O365 tehokäyttöön

Teams ja O365 tehokäyttöön: Yhä useampi organisaatio on ottanut tai ottaa parhaillaan käyttöön Microsoft Teamsiä. Kannustavana tekijänä on muun muassa Skypen poistuminen ja palavereiden siirtyminen Teamsiin. Moni uskoo Teamsin tuovan myös uutta apua tiedon jakamiseen ja kommunikointiin.

Maltti on kuitenkin valttia niin Teamsin kuin muiden uusien järjestelmien käyttöönotossa. Uusi väline ei sellaisenaan siivoa sotkuisia dokumenttikirjastoja, ratkaise tiedonhaun, -jakelun ja -kulun hankaluuksia tai huolehdi varmistuksista. Jotta Teamsistä ei tule yksi tehottomassa käytössä oleva lisäväline, kannattaa käyttöönoton suunnitteluun ja toteutukseen panostaa aikaa. ½ – 1 päivän työpajassa ehditään hyvin määritellä, mitä O365-työvälineitä käytetään mihinkin tarkoitukseen ja kuinka Teamsistä saadaan parhaat ominaisuudet irti omassa organisaatiossa.  Erityistä huomiota tulee kiinnittää myös käyttöoikeuksiin ja tietosuojaan. Samalla voidaan suunnitella hallittu siirtyminen Skypestä Teams-kokouksiin. Teams on suhteellisen helppo ottaa käyttöön, mutta sovittujen, yhteisten toimintatapojen varmistamiseksi kannattaa aina järjestää myös käyttäjäkoulutusta ja laatia ohjeistusta.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää, miten O365, Sharepoint ja Teams valjastetaan tehokäyttöön omassa organisaatiossasi? Tai kuinka Skype-palaverit siirretään sujuvasti Teamsiin? Ota yhteyttä sales@prog-it.net, niin konsulttimme sopii kanssasi tapaamisen.

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse

Ei ole ihme, jos yritysjohtaja alkaa kärsiä digitalisaatioähkystä. Tekoäly, automatisaatio, esineiden internet, robotisaatio ja lohkoketjut kilpailevat huomiostamme. Sekä tutkimustulokset että esimerkit liike-elämästä vakuuttavat, kuinka digitalisaation kärjessä kulkevat yritykset menestyvät. Paineet pysyä mukana digitalisaatiossa ovat kovat.

Digitalisaatiolle ei ole yksiselitteistä määritelmää. Se ei tarkoita pelkästään muutoksia, joita tieto- ja viestintätekniikan kehitys mahdollistaa ja aiheuttaa. Se tarkoittaa myös tiedon tallentamista, siirtämistä ja käsittelyä tietotekniikan avulla. Tavalla tai toisella digitalisaatio koskee oikeastaan kaikkia organisaatioita ja kaikkea työn tekemistä.

Organisaation ensisijaiset digitalisaatiohaasteet eivät kuitenkaan usein liity alustatalouden liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen tai markkinointiautomaation tehokkaaseen käyttöön. Monessa PK-yrityksessä jo operatiivisen ICT-ympäristön kehitys vaatii panostuksia, joihin organisaation oma aika ja osaaminen ei tahdo aina venyä. Toiminnan häiriöttömyyden varmistaminen edellyttää yhä useammin ylläpitoa ja tukea toimistotyöajan ulkopuolella, viikonloppuina ja loma-aikoina. Pahimmassa tapauksessa organisaation oman ICT-vastaavan työaika kuluu rutiinien pyörittämiseen, helpparina toimimiseen ja ongelmatilanteiden ratkaisuun. Pitkäjänteiselle kehitystyölle ei ole aikaa, kun samaan aikaan tuskaillaan järjestelmäongelmien, käyttäjien osaamisen (osaamattomuuden), uusia järjestelmiä ja toimintamalleja koskevan muutosvastarinnan tai manuaalisen tiedon käsittelyn haasteiden kanssa.

Oikeanlainen IT-kumppani osaa tukea asiakasorganisaatiota niin päivittäisen ICT:n sujuvuudessa kuin ICT-ympäristön kehittämisessä ja liiketoiminnan digitalisaatiomahdollisuuksien hyödyntämisessä. Tämä edellyttää hyvää perehtymistä asiakkaan liiketoimintaan sekä palveluiden ja ratkaisujen joustavaa muokkaamista juuri kyseisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Usein jo perusasioiden kuntoon saattaminen, kuten tehokkaan 24/7 -tuen ja ylläpidon organisointi ja ICT-ympäristön optimointi, vapauttavat ajallisia ja rahallisia resursseja liiketoiminnan kehittämiseen.

Hyvä esimerkki toimivasta ICT-kumppanuudesta ja Merimaailma SEA LIFEn ja Prog-It:n yhteistyö, josta on kerrottu lisää alla.

Sujuvaa arkea ja hyviä asiakaskokemuksia – joka päivä, ympäri vuoden

Merimaailma SEA LIFE on Helsingissä Linnanmäen vieressä sijaitseva suosittu yleisökohde, jossa vierailee vuosittain yli 200 000 asiakasta. Näyttelyn 50 erikokoisessa akvaariossa elää noin 1500 eläintä. Seitsemän teemoitettua aluetta ulottuvat sademetsien uumenista valtamerten syvyyksiin.

Merimaailma SEA LIFE Helsinki on osa maailmanlaajuista yleisöakvaarioiden ketjua. Ketju asettamien vaatimusten lisäksi ICT-toiminnan tavoitteita määrittävät paikallinen markkina, organisaation koko sekä tehokkuus- ja tulostavoitteet. ICT-ympäristön on oltava riittävä suhteessa vaatimuksiin, mutta se ei saa olla ylimitoitettu.

Merimaailma SEA LIFE Helsingin kumppanina Prog-It vastaa IT-ympäristön tukipalveluista, ylläpidosta ja päivityksistä. Toimivat IT-palvelut edistävät toiminnan häiriöttömyyttä organisaatiossa ja varmistavat hyvää asiakaskokemusta vierailijoille. Liiketoimintaa oikealla tavalla tukevat laitteet ja järjestelmät sekä luotettava verkko ovat arjen sujuvuuden takeena.

– Prog-It on toteuttanut IT-hankkeemme järkevin, meille räätälöidyin ratkaisuin. Toteutukset on mitoitettu kustannustehokkaasti ja emoyhtiön vaatimukset samalla huomioiden, kertoo Merimaailma SEA LIFE Helsingin toimitusjohtaja Mikko Riistama.

Vaikka järjestelmät ovat kunnossa, aina voi kuitenkin sattua ja tapahtua. Yllätykset tulevat usein normaalin työajan ulkopuolella. Esimerkiksi verkkohäiriöiden tai kassajärjestelmän ongelmien sattuessa, on Prog-It:n apua tarjolla jokaisena viikonpäivänä ja kaikkina kellonaikoina. 24/7-tuki onkin olennainen palvelu Merimaailma SEA LIFE Helsingille. – Itse asiassa tuo seitsemän on meille se tärkein numero, sillä Sealife on avoinna jokaisena viikonpäivänä. Toimintojen moitteeton pyöriminen on meille a ja o, toteaa Mikko Riistama. Jokaisena päivänä avoinna oleva Merimaailma SEA LIFE Helsinki palvelee vierailijoitaan myös ympäri vuoden.

– Olemme saaneet Prog-It:ltä kaiken tarvitsemamme palvelun kustannustehokkaasti ja ajallaan. Mitä muuta voi toimia – olemme tyytyväisiä, kertoo toimitusjohtaja Mikko Riistama.

Tullin suorasanoma käytännössä

Suorasanomasta on puhuttu jo pitkään, ja suorasanoma-asioinnin tuomista eduista nauttii jo moni yritys.

Miten siirtyminen sitten operaattorivälitteisestä liikenteestä tapahtuu käytännössä, ohessa meidän ja asiakkaidemme kokemus asiasta;

Muutos lähtee yleensä liikkeelle kartoituksesta, tukeeko nykyisen tullausohjelmiston tarjoaja uutta sanomaformaattia, vai tarvitaanko väliin taho, joka tekee konversion, ennen lähetystä Tulliin. Samalla valitaan haetaanko oma VRK varmenne Tullin suuntaan, vai tarjoaako ohjelmistopalvelun tarjoaja tämän osana palveluaan.

Meillä lähtökohta on se, että tarjoamme kumppaninne OWS Finlandin kanssa asiakkaillemme kokonaispalvelun, jonka käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi. Tarjoamamme tullausohjelmistot toimivat meillä pilvipalvelussa, josta sanoma toimitetaan OWS:n palvelun kautta valvottuna Tullille.

Useimmiten asiakkaallamme on jo käytössä sähköinen asiointikanava Tulliin, jolloin muutospyyntö Tullin suuntaan laitetaan liikkelle lähettämällä Tullille lomake 934s, jossa kuvataan mihin liikennetyyppiin haetaan muutosta, sekä osapuolien yhteystiedot. Tullista vahvistetaan tämän jälkeen testausaikataulu uudelle asiointitavalle.

Itse testit esimerkiksi olemassaolevalle ELEX käyttäjälle, ovat karkeasti seuraavat;

Vapaaehtoinen tekninen testaus, sanomatiedotepalvelus testaus yhdellä testiesimerkillä ja yhteyden testausta vienti-ilmoituksin. Näissä voidaan käyttää joko omaa live-materiaalia, tai Tullin esimerkkicaseja.

Asiakkaamme ovat antaneet paljon kehuja Tullin osaavalle henkilökunnalle testien tuesta ja joustavasta aikataulusta. Yleensä testaukset on aloitettu n. kuukausi hakemuksen jälkeen ja kokonaisuudessaan testeille on varattu noin kuukausi aikaa.

Ota yhteyttä myyntiimme sales@prog-it.net tai soita 010 832 7202, niin autamme teitä asiassa eteenpäin.

 

Haavoittuvuudet hallintaan

Käsi sydämellä: tiedätkö ICT-ympäristösi haavoittuvuudet? Prog-It:n ja F-Securen yhteisessä tietoturvaseminaarissa 12.3. kuultiin viimeisintä tietoa haavoittuvuudesta. Kaikissa esityksissä painotettiin riskien tunnistamisen ja hallinnan merkitystä. Tietoturvauhat muuttuvat ja kehittyvät koko ajan ja hyökkäysten määrä kasvaa jatkuvasti. Houkuttelevia kohteita ovat mm. webbijärjestelmät, joista löytyy jatkuvasti uusia haavoittuvuuksia.

Vuonna 2017 haavoittuvuuden korjaamisen kului keskimäärin 103 päivää, kun taas haavoittuvuuden hyväksikäyttöön keskimäärin 15 päivää.  Näiden lukujen ja julkisuudestakin tuttujen karmaisevien esimerkkien valossa on helppo uskoa, että kannattaa panostaa riskien tunnistamiseen ja ehkäisemiseen vahingon korjaamisen sijaan. Esimerkiksi Maersk joutui asentamaan uudelleen 45 000 työasemaa ja 4000 palvelinta, kun sen koko ympäristöön levisi haittaohjelma Ukrainassa käytetyn ohjelman kautta.  Ohjelma oli vain yhdessä työasemassa, mutta se riitti massiivisten tuhojen aikaansaamiseen.

Monesti uskotaan virheellisesti, että hyökkäykset kohdistuvat vain suuriin organisaatioihin. Näin ei suinkaan ole. Haavoittuvuus on ohjelmistovirhe, jota voidaan hyväksikäyttää. Virheen avulla muutetaan ohjelmien toimintalogiikkaa, levitetään haittaohjelmia tai murtaudutaan järjestelmiin. Automatisointi mahdollistaa sen, että hyökkäyksen kohteena ovat kaikki organisaatiot, joista kyseinen haavoittuvuus löytyy – organisaation koolla, nimellä tai markkina-alueella ei ole merkitystä. 80 – 90 % yleisimmistä haittaohjelmista leviää haavoittuvuuksien kautta.

F-Securen mukaan vuonna 2018 tunnistettiin yhteensä 16 555 haavoittuvuutta. F-Securen honey pot- eli houkutuslaitteisiin tehtiin viime vuonna yli miljardi hyökkäystä. Päätelaitteiden suojaus on edelleen äärimmäisen tärkeää, mutta kyberuhkien lisääntyessä ja kehittyessä tarvitaan myös muita työkaluja. On tärkeää päästä käsiksi nimenomaan haavoittuvuuden juurisyihin.

Tietoturvan kokonaishallinta vaikeutuu ja monimutkaistuu. Harvan organisaation oma IT-henkilöstö pystyy käyttämään tietoturvaan sitä aikaa, jota siihen todellisuudessa tarvittaisiin. Hallinta edellyttää kehittyneiden työkalujen käyttämistä, jatkuvaa valvontaa ja ylläpitoa sekä kehitystyötä. Pelkästään tietoturva-asioiden kehityksen seuranta vie huomattavan määrän aikaa. Kyberturvallisuuskeskus ennustaakin, että erilaiset tietoturvavalvomot ja SOC (Security Operations Center) -palvelut lisääntyvät kuluvan vuoden aikana. Myös muita ulkoisia tietoturvapalveluita ostetaan enenevässä määrin.

Prog-It tarjoaa asiakkailleen SOC-palvelua, joka alkaa aina ICT-ympäristön kartoituksesta. Kartoituksen perusteella tunnistetaan riskit ja uhat sekä tehdään tarvittavat korjaustoimenpiteet. Tämän jälkeen voidaan siirtyä jatkuvaan monitorointiin ja ympäristön kehittämiseen. Keskeisessä roolissa on myös käyttäjäkunnan tietoturvaa koskevan tietoisuuden ja osaamisen lisääminen niin koulutuksella kuin ohjeistuksella.

Jokaiselle asiakkaalle luodaan tietoturvallinen ympäristö asiakkaan liiketoiminnan ja organisaation tarpeista lähtien. Palvelussa hyödynnetään F-Securen tehokkaita valvontatyökaluja. SOC-tiimiin kuuluu noin neljäsosa Prog-It:n henkilöstöstä. Kaikki tiimiläiset ovat koulutettuja tietoturva-asiantuntijoita ja työskentelevät jatkuvasti tietoturvan parissa.

SOC-tiimin hyödyt asiakkaalle pähkinänkuoressa:

 • vapauttaa yrityksen resursseja
 • varmuus ICT-ympäristön tietoturvallisuudesta
 • kasvattaa yrityksen tietoisuutta ja osaamista tietoturva-asioissa
 • palvelu on saatavilla 24/7

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sales@prog-it.net, niin sovitaan tapaaminen ja keskustellaan lisää tietoturvasta.

Teams tuli taloon

Teamsissä on hyvä olla – jos tietää, mihin ja miten sitä käyttää. Pidempään työelämässä toimineet muistavat, että vuosien saatossa meille on tarjottu moninaisia digitaalisia tiimityöhön tarkoitettuja välineitä ja alustoja. Ja niitähän me olemme kokeilleet, joskus paremmalla menestyksellä, joskus taas surkealla tuloksella.  

Ryhmätyön haasteet (ja yleensä mitkään muutkaan työelämän haasteet) eivät ratkea yksinomaan uutta tekniikkaa tai välineitä hyödyntämällä. Jos ryhmän työskentely takkuaa kokoushuoneessa, tiimin yhteistyö sakkaa ja työprosessit jumittavat, on suuri riski, että samat ongelmat jatkuvat myös virtuaalityöskentelyssä 

Vedin taannoin itse yli vuoden kestävää kehityshanketta, johon osallistui kymmeniä henkilöitä. Käytimme hankkeessa useita erilaisia työtapoja. Merkittävässä roolissa oli myös työskentely virtuaalisesti, sillä aikaa yhteisiin projekti- ja työryhmäkokouksiin sekä työpajoihin oli vain rajallinen määrä. Hankkeen kannalta oli erityisen tärkeää, että kaikilla oli näkymä eri työryhmien työskentelyyn, tiedonkulku oli saumatonta ja kaikki aineisto helposti saatavilla. 

Virtuaaliseen työskentelyyn valittiin Teams, joka oli käytännössä kaikille enemmän tai vähemmän uusi työkalu. O365 ja Sharepoint olivat jo entuudestaan tuttuja. Ensimmäisenä tehtävänä oli miettiä eri työkalujen käyttötarkoitusta, sillä hanke linkittyi mitä suurimmassa määrin operatiiviseen, jatkuvaan tekemiseen. Mitä tekisimme jo olemassa oleville Sharepoint-sivuistoille, entä mihin tehtäviin ja miten käyttäisimme TeamsiäOnneksi käytimme edes hieman aikaa tähän pohdintaan, sillä se oli todennäköisesti syy siihen, että Teamsin käyttökokemukset olivat selkeästi paremmat kuin osasin ennakoida. Teams tuli jäädäkseen ainakin minun työhöni. 

Jälkiviisaana voi todeta kuitenkin sen, että vielä enemmän olisi pitänyt miettiä prosesseja, työtapoja ja dokumentinhallintaa kokonaisuutena. Uusi väline ei sellaisenaan siivoa sotkuisia dokumenttikirjastoja, ratkaise tiedonhaun ja -kulun hankaluuksia tai huolehdi varmistuksista. Myös käyttöoikeuksiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Teams toimii näppärästi niin organisaation sisällä kuin kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa, mutta tietosuojasta on pidettävä hyvää huolta. 

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää, miten O365, Sharepoint ja Teams valjastetaan tehokäyttöön omassa organisaatiossasi? Tai kuinka Skype-palaverit siirretään sujuvasti Teamsiin? Ota yhteyttä sales@prog-it.net, niin konsulttimme sopii kanssasi tapaamisen. 

Kirsti Kehusmaa
toimitusjohtaja
kirsti.kehusmaa@prog-it.net

Asiakkaalle iloa tuottamassa

Voiko ICT olla hauskaa? Olin eilen tilaisuudessa, jossa eräs osallistujista kertoi olevansa ensimmäistä kertaa mukana laajassa IT-projektissa. Uuden järjestelmän käyttöönotto ja testaus edellyttivät paljon käyttäjiltä dokumentointia ja raportointia mm. erilaisissa muissa järjestelmissä, minkä hän koki vieraaksi ja selkeästi myös itselleen hieman vastenmieliseksi työtavaksi. Hän epäili taustalla olevan tarve kerätä tietoa nimenomaan IT-toimittajan henkilöstön palkkauksen perusteeksi.

Tietämättömyys tai väärät luulot eivät ole asiakkaan syy.  Asiaansa syvällisesti vihkiytyneen IT-asiantuntijan voi olla vaikea asettua käyttäjän asemaan – varsinkin kun käyttäjiä ei ole vain yhdenlaisia. Käytännössä jokainen työntekijä on omanlaisensa IT-käyttäjä tarpeidensa, tietämyksensä, osaamisensa, asenteidensa ja kokemuksensa myötä.  Tästä huolimatta tai paremminkin juuri sen takia IT-kumppanin nimenomainen tehtävä on ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa, prosesseja ja käyttäjäkuntaa riittävästi tarjotakseen optimaaliset palvelut ja järjestelmät juuri tämän kyseisen organisaation tarpeisiin. Keskinäisen kommunikaation ja säännöllisen yhteydenpidon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kumppanin on oltava konkreettisesti lähellä asiakasta tunteakseen organisaation ja elääkseen sen mukana.

Entä se ICT:n hauskuus? IT-kumppanille tuottaa iloa, kun pystymme auttamaan asiakasta. Mitä haastavampi tekninen ongelma, sitä enemmän asiantuntija todennäköisesti nauttii pulman ratkaisusta. Asiakkaalle tuo samainen asia voi näyttäytyä aivan muussa valossa kuin teknisenä ongelmana ja hän iloitsee saadessaan esimerkiksi työtään helpottavan ratkaisun käyttöönsä.

Yhdessä on hauskaa silloin kun sekä asiakas että IT-kumppani voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa ja yhteistyö tuottaa aidosti onnistumisia molemmille osapuolille.  Tämänkaltainen kumppanuus kasvaa yleensä vasta vuosia kestävän yhteistyön myötä.

Prog-It:n jo 25 vuotta kestäneellä taipaleella on kehittynyt ja kehittyy jatkuvasti tällaisia kumppanuuksia. Viimeisimmässä asiakastyytyväisyystutkimuksessa emme kysyneet, onko asiakkaalla hauskaa. Tuloksista voimme päätellä, että olemme onnistuneet tavoitteessamme tuottaa konstailematonta, asiakkaan tarpeita vastaavaa palvelua. Lisää asiakastyytyväisyystutkimuksemme tuloksista voit lukea nettisivuiltamme https://www.prog-it.net/me/.

Alla muutama ote asiakkailta saamistamme palautteista.

 • ”Kiitos hyvästä palvelusta ja siitä, että ammattilaiset osaavat selittää, kun kertoo, ettei ymmärrä lainkaan mistä on kyse eli vaihtavat ammattitermit kansanomaisempiin selostuksiin.”
 • ”Olemme olleet monta vuotta tyytyväisiä toimintaanne.”
 • ”Tuki on ollut poikkeuksellisen laadukasta.”

 

Kirsti Kehusmaa

toimitusjohtaja
Prog-It Oy

kirsti.kehusmaa@prog-it.net

GDPR – SANOISTA TEKOIHIN, OSA V

Nykyaikaista tietoturvaa yrityksen tietoverkoille – lue viimeisimmät vinkkimme yritysten tietoverkkojen suojaamisesta ammattimaisesti moderneilla työkaluilla.             

Mikä ei kuulu muille, kuuluu meille

Prog-It:n ydinliiketoimintaa ovat IT-ulkoistukset. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme turvallisen ja luotettavan kumppanin kaikenlaisten IT-asioiden hoitoon. Olipa kyse sitten räätälöidyn ohjelmiston tuottamisesta tai helpdesk-palvelun ulkoistamisesta. Tietoturva on yksi olennainen osa IT-palveluita ja siksi esittelemme siihen liittyviä palveluita nyt tarkemmin.

Nykyaikaista tietoturvaa yrityksen tietoverkoille

Perinteisistä palomuurilaitteista kaikki liikenne pääsee pahimmassa tapauksessa suoraan läpi. Kun yrityksen verkkoliikenteeseen halutaan lisää suojakerroksia, on nykyaikainen UTM-palomuurilaite oikea valinta.

UTM (Unified Threat Management) palomuurilaite on tärkeä osa nykyaikaista ja monesta kerroksesta koostuvaa tietoturvakokonaisuutta. Laitteen on tarkoitus muodostaa yritysverkkoon yksi ulkokerros lisää, jolloin sisäverkkoon asti pääsevä liikenne on jo kertaalleen tarkistettua. Laite on myös jatkuvasti yhteydessä tietoturvapalveluihin ja näin esimerkiksi uusia haavoittuvuuksia vastaan tarjotaan entistä tehokkaampaa suojaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin puhutaan lisää.

Tietoturvaseminaari Prog-It & F-Secure 12.3.2019

PROG-IT YHTEISTYÖSSÄ F-SECUREN KANSSA KUTSUU SINUT KEVÄÄN TÄRKEIMPÄÄN TIETOTURVA-ASIOITA KÄSITTELEVÄÄN SEMINAARIIN TIISTAINA 12.3.2019 KLO 8:30 ALKAEN.

AIHEINA OVAT:

 • Yritysten tietoturvatilanteen selvittäminen
 • Haavoittuvuuksien paikkaaminen
 • Tietoturvapoikkeamiin nopea reagoiminen

AVAINKYSYMYKSIÄ:

 • Milloin teidän yrityksessä on viimeksi kartoitettu haavoittuvuudet?
 • Miten haavoittuvuudet on paikattu?
 • Miten hyökkäykset tunnistetaan?
 • Miten niihin reagoidaan?

Käsittelemme näitä aiheita sekä ison, että pienen yrityksen näkökulmasta. Yrityksillä ei ole välttämättä aikaa perehtyä kaikkiin tämänhetkisiin uhkiin itse.
Annamme kaikille tilaisuuteen osallistujille selkeät toimintamallit ja ratkaisun tietoturvan parantamiseksi parhaiden kumppaneiden kanssa.

AIKATAULU:

08:30 Ilmoittautuminen & aamiainen
09:00 F-Securen tietoturva-asiantuntijat esittelevät uusimmat työkalut haavoittuvuuksien havaitsemiseen
10:00 Prog-IT esittää palvelunsa tietoturvatyökalujen hyödyntämiseksi
11:00 Mahdollisuus lounastaa asiantuntijoiden kanssa

PAIKKA:

Tammasaarenkatu 7, 00180 Helsinki

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!
Tai ota yhteyttä sales@prog-it.net

GDPR – sanoista tekoihin, osa IV

Pitääkö vielä vuonna 2019 asentaa virustorjuntaohjelma jokaiselle päätelaitteelle?

Mikä ei kuulu muille, kuuluu meille

Prog-It:n ydinliiketoimintaa ovat IT-ulkoistukset. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme turvallisen ja luotettavan kumppanin kaikenlaisten IT-asioiden hoitoon. Olipa kyse sitten räätälöidyn ohjelmiston tuottamisesta tai helpdesk-palvelun ulkoistamisesta. Tietoturva on yksi olennainen osa IT-palveluita ja siksi esittelemme siihen liittyviä palveluita nyt tarkemmin.

Pitääkö vielä vuonna 2019 asentaa virustorjuntaohjelma jokaiselle päätelaitteelle?

Eivätkö kaikki ohjelmatkin ole jo pilvessä – miksi päätelaitteita pitäisi enää suojata?

Vaikka tietoturvatuotteet ovat kehittyneet kovaa vauhtia viime vuosina, ovat päätelaitteiden suojaukset edelleen tietoturvan perusta. Nykyään ei puhuta enää pelkästä virustorjuntaohjelmasta vaan ennemminkin tietoturvaohjelmistosta. Tämä siitä syystä, että tietoturvaohjelmisto sisältää useampia tasoja kuin pelkästään virustorjunnan. Älykäs tietoturvaohjelmisto osaa pitää huolta ohjelmistojen ajantasaisuudesta, ennaltaehkäistä haitallisen toiminnan laitteella ja suojata laitteen kriittisen tiedon.

Oleellista yksittäisen yrityksen kannalta on, että tietoturvaohjelmistojen asennus päätelaitteille on aina osa uuden laitteen asennusprosessia. Tämä tieto olisi hyvä olla esimerkiksi yritykselle erikseen määritellyssä asennuspöytäkirjassa. Onhan teilläkin jo sellainen käytössä?

Tietoturvalliset työkalut käyttöön

Perinteiselle päätelaitesuojaukselle on edelleen paikkansa tässä maailmassa. Tuotteet ovat kehittyneet ja niiden toiminnot laajentuneet suojaamaan myös selaimen ja sitä kautta esimerkiksi pankkiyhteydet, kun niitä käytetään.

Hyvä tietoturvaohjelmisto tarjoaa paljon muutakin kuin pelkän virustorjunnan – seuraavan sukupolven tietoturvaa, joka sisältää uhka-arvioinnin, koneoppimisen sekä proaktiivisen suojan kaikkia uhkia, kuten haittaohjelmia ja nollapäivähyökkäyksiä vastaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin puhutaan lisää. Kiinnostuneille yhteydenottajille luvassa pieni tietoturvallinen yllätyslahja!

Lue viimeisin uutiskirjeemme aiheeseen liittyen täältä.